Chcesz wiedzieć szybciej? Polub nasPółnocnokoreański "Pyongyang Times", jedyne anglojęzyczne medium w kraju, podał, że w Fabryce Spożywczej Taedonggang udało się, "po wielu latach badań", wyprodukować napój alkoholowego, który nie powoduje kaca. Według pisma, sekretem alkoholu jest żeń-szeń i prażony kleisty ryż, używane w procesie produkcji.
Alkohol nazywa się Koryo i jest rzekomo ceniony przez konsumentów i ekspertów za "wyrafinowanie i to, że nie powoduje kaca". Zawartość alkoholu wynosi w nim "od 30 do 40 procent".
Eksperci są sceptyczni: - W Korei są alkohole wysokiej jakości, ale według mojego doświadczenia nigdzie na świecie nie ma czegoś takiego, jak alkohol, który nie powoduje kaca - mówił dla portalu NK News Andray Abrahamian z organizacji Chosong Exchange.
Chcesz wiedzieć więcej i szybciej? Ściągnij naszą aplikację Gazeta.pl LIVE!