Największy horror Magdy Gessler. I jak go uniknąć

- Potworny smród, wszędzie zwierzęta - tak Magda Gessler opisuje najgorszą restaurację, w jakiej w życiu była. Zdradza też, czym się kierować, żeby nie wybrać kiepskiego lokalu albo hotelu na wakacje.

Magda Gessler mówi, że stara się nie pamiętać o złych miejscach. Po prostu pozbywa się ich z głowy, choć o niektórych naprawdę trudno jej zapomnieć. Co zrobić, żeby nie mieć równie złych wspomnień z wakacyjnego wyjazdu?

- Trzeba kierować się nosem, ja zawsze tak robię. Jak jest zły zapach, po prostu należy szybko wiać - radzi znana restauratorka, gospodyni "Kuchennych rewolucji".

Z paru miejsc zwiała, przemierzając Polskę wszerz i wzdłuż. Ale w wielu jej się podobało i chętnie do nich wraca. Właśnie te subiektywnie według niej najlepsze znalazły się w przewodniku "151 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce", który właśnie wydało wydawnictwo Pascal.

Jak Gesslerowie zawładnęli kulinarną wyobraźnią Polaków? Przeczytaj w książce "Imperium Gessler od kuchni" >>

Więcej o: