warzywa

Więcej o:

warzywa

  • Warzywo, które właściwie nie jest warzywem. To polski hit eksportowy

    wpływów z wywozu warzyw i ich przetworów. Tak - w statystykach i klasyfikacjach urzędowych pieczarki są uznawane za warzywa. - Nie stosujemy tyle wody, ile nasi koledzy z Zachodu. Przez to zwiększa się zawartość suchej masy w pieczarce i to powoduje, że zarówno aromat, jak i smak są lepsze - komentuje

  • Czas świeżych warzyw i owoców

    oferujących tego typu produkty i, tak jak np. w Niemczech, pojawią się w Polsce średniej wielkości supermarkety (od 400 do 1200 mkw.). Polskie realia Jedną z najważniejszych, jeśli nie najważniejszą kategorią wśród produktów ekologicznych są warzywa i owoce. Do tej pory większość takich przetworów

  • Dobra wiadomość dla miłośników owoców i warzyw - jest coraz taniej

    kształtują się ceny agrestu czerwonego i zielonego. Jak donoszą przedstawiciele rynku hurtowego w Broniszach, ciągle brakuje polskich wiśni. Te, które są dostępne, sprowadzane są z Węgier. Tanieje wiele warzyw Ostatnie dni czerwca to dobry czas dla amatorów warzyw. Dostępne są cukinie za 1,50 zł i kabaczki

  • Sanepid sprawdza warzywa w sklepach. "Dmuchamy na zimne" [WIDEO]

    Czytaj więcej o bakterii EHEC w warzywach>> - Chcemy zapobiec panice, jaka pojawiła w Polsce po masowych zatruciach w Niemczech - mówi TOK FM Cyryla Staszewska z poznańskiego Sanepidu. - Musimy mieć pewność, że warzywa importowane do Polski są bezpieczne - dodaje. I podkreśla, że w pierwszych

  • Idzie wiosna. Będą warzywa - policja do motocyklistów

    na nim widniejące, wzbudził szczególne kontrowersje wśród internautów. "Idzie wiosna. Będą warzywa" Na forum strony uzyjwyobrazni.pl - przeważają komentarze oburzonych motocyklistów. - Pomyślmy teraz co czują ludzie którzy nie spowodowali wypadku jadąc motocyklem (a to połowa ze wszystkich wypadków motocyklowych

  • Gotowałeś warzywa? Nie wylewaj wody! Świetnie sprawdzi się jako... nawóz

    Podczas gotowania warzyw do wody uwalniają się obecne w nich witaminy i minerały. Wywar jest więc cieczą niezwykle cenną, którą można wykorzystać na wiele sposobów. Jednym z nich jest właśnie przygotowanie domowego nawozu. Nawóz z wody po gotowanych warzywach. W ten sposób wzmocnisz swoje rośliny