Jakub Kuroń

Więcej o:

Jakub Kuroń

  • Wielki test tatarów dla Gazeta.pl. Kuroń: Bardzo wątpliwa przyjemność

    . Testu tych surowych przysmaków podjął się szef kuchni i autor programów kulinarnych Jakub Kuroń. Na widelec wziął trzy produkty znanych firm: przekąskę tatarską z Łukowa, słynny już tatar z Sokołowa i dostępny w sieciówkach tatar firmy Olewnik. Który wypadł najlepiej? Na początek trzeba przyjrzeć

  • Za duże porcje i zapchane magazyny. Co trafia do kosza w gastronomii?

    jest dobre, klient do nas wróci - przekonuje Jakub Kuroń, szef kuchni firmy Kuroniowie oraz szef fundacji Kuroniówka, zajmującej się pomocą osobom potrzebującym, między innymi dzięki nauce racjonalnego gotowania. Co marnuje się najczęściej? Z raportu Banków Żywności wynika, że spośród produktów świeżych