Karp w galarecie świąteczną potrawą województwa

Anna Roży
09.12.2007 , aktualizacja: 09.12.2007 00:00
A A A
Maciej Kuroń

Maciej Kuroń (Fot. Paweł Małecki / AG)

Rytwiański karp w galarecie został uznany za najlepszą świętokrzyską potrawę świąteczną. A sekret znakomitego jego smaku tkwi podobno w tym, że pochodzi z Radziwiłłowskich stawów


- To jeden z niewielu konkursów, którego zwycięzca będzie nie najlepszy, ale najsmaczniejszy - zapowiadał przewodniczący jury, znany kucharz Maciej Kuroń.

Jury, w którym oprócz przewodniczącego znaleźli się także wojewoda świętokrzyski Bożentyna...
Zostało‚ jeszcze 92% treści.

Artykuł zamknięty. Wykup kod i wpisz go w pole Kod dostępu.

Usługa Cena Rodzaj płatności
Dostęp do 1 artykułu 2,46 zł brutto (z VAT) Wyślij SMS o treści GA na nr 7268 »
Płatność online »
Dostęp do 3 artykułów 4,92 zł brutto (z VAT) Wyślij SMS o treści GA na nr 7468 »
Płatność online »
Dostęp do 10 artykułów 12,10 zł brutto (z VAT) Płatność »
Zasady udostępniania Archiwum Portalu Gazeta.pl: Usługę świadczy Agora SA